Nieuws


Moedertaalgebaarders NGT gezocht voor onderzoek

19-05-2020 • Algemeen

Door mijn masterstudie Neerlandistiek aan de Universiteit Utrecht ben ik in aanraking gekomen met de prachtige Nederlandse Gebarentaal (NGT). Ik werd gelijk enthousiast en daarom probeer ik nu ook zelf deze mooie taal te leren. Hierdoor kwam ik erachter dat er veel verschillen zijn tussen NGT en het Standaardnederlands. Er is helaas nog weinig onderzoek gedaan naar geschreven taal van moedertaalgebaarders van NGT. Daarom heb ik besloten dit in mijn masterscriptie te onderzoeken.

U kunt deelnemen als u aan de onderstaande voorwaarden voldoet:
• U bent volwassen (18 jaar of ouder)
• U bent prelinguaal doof (Toen u doof bent geworden had u het Nederlands nog niet verworven als eerste taal)

Het onderzoek bestaat uit een schrijfopdracht. U kunt online vanuit uw eigen huis deelnemen. De schrijfopdracht duurt ongeveer 30 minuten en is geheel anoniem.

Uw deelname draagt bij aan meer kennis over de geschreven taal van moedertaalgebaarders van NGT. Daarnaast helpt u mij met afstuderen.

Klik op de volgende link om naar de schrijfopdracht te gaan:
https://forms.gle/s2s7xMyVRHnhovbEA

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Kimberly Naber
Masterstudent Neerlandistiek, Universiteit Utrecht

Terug naar nieuws